Om ditt företag sysslar med livsmedelshantering är det viktigt att ha en fettavskiljare för att undvika problem med avloppsvatten. En fettavskiljare separerar fett från vattnet och förebygger att det samlas en hinna av fett i avloppsrören, vilket kan orsaka täppa och dyra åtgärder.
Vilka företag behöver en fettavskiljare?
De flesta företag som hanterar livsmedel på något sätt behöver en fettavskiljare. Det kan vara allt från restauranger och bagerier till olika typer av boenden där mat tillagas. Beroende på verksamhetens storlek kan det också vara nödvändigt att använda en uppsamlare.
Varför är det viktigt att ha en fettavskiljare?
När fett följer med avloppsvattnet ut samlas det sedan i avloppssystemet. Med tiden byggs det upp en hinna av fett i rören som kan orsaka problem. Rören kan till slut täppas igen av fettklumpar som luktar illa och det kan kräva dyra åtgärder. Genom att ha en fettavskiljare och hantera fettet på rätt sätt förebygger man problemet.
Hur hanterar man fettavskiljaren?
En fettavskiljare separerar fett från avloppsvatten och ska tömmas regelbundet. Det är dock viktigt att tänka på att det inte är fritt fram att hälla fett i avloppet även om man har en avskiljare. Avskiljaren tål inte hur stora mängder som helst och därför bör exempelvis frityrolja sparas i separata kärl efter användning.
Återvinning av fett kan ske om man har en fettavskiljare och det hjälper också till att undvika problem med avloppen. Det är viktigt att välja en firma som har koll på reglerna och kan hjälpa till med placering och installation av allt.
Andra inlägg
- Hyra en perfekt festlokal i Lund
- Företagsaktiviteter i Malmö skapar sammanhållning
- Populärt utbud av hamburgare vid Gullmarsplan
- Ett prisvärt sätt att njuta av restaurangmat tillsammans
- Mat som alla kan ta del av på festen
- När det är dags för en trevlig after work i Stockholm
- Vill du äta libanesiskt på restaurang i Sundbyberg?
- Catering för alla
- Bra kylutrustning ger säkra livsmedel